Известие

Collapse
No announcement yet.

модул централно заключване алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Казах ти вече,щом не работят няколко неща,почти 100 % проблема е в захранване

Пак ще ги огледам,почистя ако трябва и всичките ще сменя (бушони) .... тези 7 бр отделно които са ли са за подгрева,ел.стъклата,централното,халогените ?
    Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

Първоначално публикувано от gero_records Покажи съобщение
      Пак ще ги огледам,почистя ако трябва и всичките ще сменя (бушони) .... тези 7 бр отделно които са ли са за подгрева,ел.стъклата,централното,халогените ?
      Някои от тях да,провери бушон Ф1,през него минават изброените от теб неща
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Смених 7-те бушона. Ефект нямааааааа

Comment

Днес докато бях айляк реших пак да се поровя по таблото с бушоните под волана. Оказа се ,че гори 3-тият бушон на най-долният ред 10 А. Пише нещо "SERVICE". .... Та смених бушона и докато дам на контакт ...пак изпатка ....и така 3-4 пъти.... Интересно ми е какво минава през този бушон.Явно че някъде прави късо съединение и затова заминава.
          Давайте акъл какво и къде да търся,че ще ме побърка . На снимката съм отбелязал кой е проблемният бушон да не стане разминаване.
          Attached Files

Comment

Днес докато бях айляк реших пак да се поровя по таблото с бушоните под волана. Оказа се ,че гори 3-тият бушон на най-долният ред 10 А. Пише нещо "SERVICE". .... Та смених бушона и докато дам на контакт ...пак изпатка ....и така 3-4 пъти.... Интересно ми е какво минава през този бушон.Явно че някъде прави късо съединение и затова заминава.
            Давайте акъл какво и къде да търся,че ще ме побърка . На снимката съм отбелязал кой е проблемният бушон да не стане разминаване.
            Абе защо не гледате owners manual - там всичко си пише
            - Reversing lights/Sound system
            - Cruise Control (optional)
            - GSM Box for Connect/Navigator-electronic warning system
            - Remote control
            Без превод
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
              Абе защо не гледате owners manual - там всичко си пише
              - Reversing lights/Sound system
              - Cruise Control (optional)
              - GSM Box for Connect/Navigator-electronic warning system
              - Remote control
              Без превод

Колега гледах си мануал-а,но смисъл няма от него . Саунд системата ми си работи ....но светлините за заден ход-НЕ . Тия другите неща ги нямам.

Comment

Ми значи за музиката (предполагам не е оригиналната) е взет ток от друго място.

Прегледай си меката връзка между капака на багажника и купето, може там да се е закъсал кабел, да дава накъсо и от това да ти гори бушона.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                  Ми значи за музиката (предполагам не е оригиналната) е взет ток от друго място.

Прегледай си меката връзка между капака на багажника и купето, може там да се е закъсал кабел, да дава накъсо и от това да ти гори бушона.
                  Колега и там гледах днес ..дори беше доста добре омотано с някво парче като плат ...развих го да огледам добре ...изглежда че няма да е и от там .
                  Замислям се да не е от запалката (която не ползвам ) или от плафона (централният) ...щото копчето ми там не е наред (с 3-те положения което е) .

Странното е,че докато дам на контакт и изпушва ...още преди да си помисля да включа нещо от нещата които неработят в момента.

Comment

Със сигурност има късо някъде, щом гори като дадеш на контакт.

Запалката и кабеляците отзад са добро предположение за вероятния проблем.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Като се замисля има голяма вероятност да съм прещипал някой кабел зад централната конзола. Още като взех колата имах проблеми с парното (моторчетата), и свалях центр.конзола.Проблема ми е откакто отварях жабката,цент.конзола и смених моторчето на парното (топло/студено)
                      Утре ще огледам отсега в който съм действал и ще пиша какво е дереджето
                      Благодаря засега колеги

Comment

Тони, запалката е на друг бушон
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          Тони, запалката е на друг бушон

А между другото на конзолата с 15-те бушона отзаде има 2 релета (жълти) ...те за какво са че никъде не намерих инфо за тях .... Може ли някое да е залепнало или нещо такова и от там да имам грижи ?

Пак да отбележа нещата които НЕработят :

ел.стъкла(2-те отпреде-само с 2 съм ) , подгрев на задно стъкло и огледала , халогени-отпред , светлини за заден ход .... и централното от време на време се гевези,но след вадене и слагане на бушона в моторният отсек се оправя ........
                          Голям буламач , голямо нещо

Comment

А между другото на конзолата с 15-те бушона отзаде има 2 релета (жълти) ...те за какво са че никъде не намерих инфо за тях .... Може ли някое да е залепнало или нещо такова и от там да имам грижи ?

ел.стъкла(2-те отпреде-само с 2 съм ) , подгрев на задно стъкло и огледала , халогени-отпред , светлини за заден ход .... и централното от време на време се гевези,но след вадене и слагане на бушона в моторният отсек се оправя ........
                            На допълнителните имаш един бушон 7.5А
                            На основното долу в средата 10А и долу вдясно 30А. Те там са ти проблемите
                            Запалката е през реле и 80А бушон - реле - 15А (втори ред, вторият отдясно наляво)
                            Last edited by NightRider; d.m.y г., 22:32.
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Прегледай пак маншона отзад ба капака,почти 100 % ти е там проблема,дотук за изгорелия бушон се оказах прав,за късото също,оправи късото змени бушона и ще видиш как ще тръгне всичко описано от теб.Във всякакви менюъли не е описано достатъчно добре какви неща минават през определен бушон,и аз съм се учудвал но се е случвало много пъти
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                                Прегледай пак маншона отзад ба капака,почти 100 % ти е там проблема,дотук за изгорелия бушон се оказах прав,за късото също,оправи късото змени бушона и ще видиш как ще тръгне всичко описано от теб.Във всякакви менюъли не е описано достатъчно добре какви неща минават през определен бушон,и аз съм се учудвал но се е случвало много пъти

Колега сега се сещам,че когато отварям багажника лампичката (осв.на багажника) светва .... в едно положение на капака обаче премигва ..и като го отворя докрай пак си светва.Ще видя свети ли сега или не защото това го забелязах една вечер и то след като ми бяха отказали всички изброени неща.Има голяма вероятност да не се вижда "дефекта" в ел.системата точно към капака на багажника .

Comment

Working...
                                X